Osteopat i Lillestrøm

Osteopati: Hva er en osteopat og hva er dens fordeler?

Osteopater er helsepersonell med bred kunnskap om sammenhengene mellom fysiske, psykiske og sosiale faktorer som påvirker helsen.

Vi tilpasser behandlingen og bruker manuelle behandlingsteknikker, veiledning og motivasjon for å bli kvitt plager, eller øke livskvaliteten ved å lære pasientene å mestre vedvarende plager.

Hvordan behandler en osteopat og hvem behandler de?

Osteopater behandler pasienter i alle aldre som opplever smerter, sykdom eller skade i muskler og skjelett. Osteopati vektlegger sammenhengen mellom hverdagen, kroppen og plager, og jobber mot å fremme pasientens evne til å hjelpe seg selv.

Hvem kan ha nytte av osteopati?

Osteopati er for deg som ønsker en helhetlig tilnærming til helse og velvære. Vi behandler alle typer muskel- og leddsmerter, inkludert idrettsskader, belastningsskader, kroniske smerter og mye mer. Osteopati passer både for akutte plager og for deg som ønsker å forebygge fremtidige skader.

Utdannelse og autorisasjon

Våre osteopater er autoriserte helsepersonell. Vi er medlemmer av Norsk Osteopatforbund, og holder oss oppdatert på de nyeste metodene innen helse og behandling. Dette sikrer deg som pasient den høyeste faglige standarden.

Osteopatstudiet er fireårig og inneholder en treårig bachelor og vidreutdanning på ett år. I Norge er Høyskolen Kristiana den eneste skolen som tilbyr dette studiet. Mange osteopater er også utdannet ved den anerkjente ESO European School of Osteopathy, Kent Maidstone i England.

Kan en osteopater henvise?

Ved behov henviser vi som regel til fastlege med en beskrivelse. Henvisning til andre i primærhelsetjensten eller fysioterapi gjøres ikke lenger. Henvisning til spesialist eller bilder er mulig for det private, altså det som ikke er Helfo-finansiert. Henvisning til spesialister eller bildeundersøkelser betalt av det offentlige må via kiropraktor, manuellterapeut eller fastlege.

Kan osteopater sykemelde?

Nei, osteopater kan ikke sykemelde. Vi jobber likevel tett sammen med fastleger og kommuniserer via Norsk Helsenett.  Ved mistanke om annen sykdom kan vi be din fastlege om å henvise til billeddiagnosikk som MR eller røntgen.

Har du spørsmål til hvordan våre osteopater kan hjelpe deg?

På vår klinikk i Lillestrøm kan du få hjelp av en av våre dyktige osteopater. Ring oss på 648 43 400 for en uforpliktende telefonsamtale og en individuell vurdering. Du får en helhetlig vurdering av din tilstand, veiledning og råd. Vi tilbyr skreddersydde behandlingsplaner. 

Slik foregår utredelse og behandling

Utredning: En innledende samtale og kartlegging står sentralt for å danne et helheltig bilde av din sykdomshistorie,  jobb- og livssituasjon, stress og utfordringer. Samtalen er grunnlaget for videre undersøkelser og behandling. Og for å finne samspillet mellom hverdagen, plagene og kroppen din.

Behandling: Osteopaten er opptatt av at du skal forstå de bakenforliggende årsakene til dine plager og hvordan aktuelle tiltak svarer på disse. Osteopaten gir pasientene kunnskap om hvordan kroppen fungerer og gir deg verktøy som gjør at du lettere kan håndtere plagene dine.

Osteopaten bruker også ulike manuelle behandlingsteknikker: Muskeltøyinger, manipulasjonsteknikker (knekking), strekking og tøying, massasje og avspenning. Pasienten får gjerne også øvelser som gjøres på egenhånd.

Behandlingen er trygg og tilpasses alltid hver enkelt pasient.

Har du spørsmål til hvordan våre osteopater kan hjelpe deg?

På vår klinikk i Lillestrøm kan du få hjelp av en av våre dyktige osteopater. Ring oss på 648 43 400 for en uforpliktende telefonsamtale og en individuell vurdering. Du får en helhetlig vurdering av din tilstand, veiledning og råd. Vi tilbyr skreddersydde behandlingsplaner. 

Hva kan osteopaten hjelpe deg med?

Osteopaten ser på sammenhengen mellom ytre og indre faktorer i kroppen og behandler ofte:

  • Muskel- og skjelettplager.
  • Nakke- og skulderplager.
  • Hodepine.
  • Iderettskader og overbelastning.
  • Funksjonelle mage-, tarm- og urinveisplager.
  • Sure oppstøt.
  • Bekkensmerter.
  • Svangerskapsplager.
  • Halsbrann.
  • Tung pust.
  • Fordøyelsesplager.
  • Kontorplager.
  • Belastningsskader.
  • Seneskjedebetennelser.