Fysioterapi og trening i Kvartal 33 Lillestrøm

LFI Helse & Trening- på flyttefot

Jeg glemmer ikke møtet jeg hadde med vår daværende styreleder Lene, en desemberdag i 2016, «leiekontrakten vår er oppsagt», sa hun og «AHUS har slukt lokalene våre». Flere av oss hadde allerede syslet med ideen en stund, om å skape en ny klinikk i Lillestrøm, men nå hadde vi kniven på strupen.

Det var en kamplysten gjeng som satt rundt det slitne lunsj-bordet vårt på det neste styremøtet, mens alvoret trykket

på. Klinikken måtte levere på områder som lå langt utenfor komfortsonen vår. Fantastisk naive og blåøyd tok vi fatt på prosessen, men lite visste vi om veien som lå foran oss, og bra var det.

Veien blir til

Peppes Pizza var hoffleverandør av fast føde, vi var på fornavn med alle gutta der borte. På torsdags kveldene så visste de nøyaktig hvor varene skulle leveres. Johanne hadde visa-kortet klart. Jeg tror de trøtte trynene våre ble oppfattet som alt annet enn inspirerende for de stakkars gutta.

Oppgaver skulle delegeres, og alle var enig i at «flaggskipet innen muskel- og skjelett- plager på Romerike» skulle bygges, men ingen visste egentlig hvordan. Men hvor vanskelig kunne det egentlig være?

Drømmer og visjoner

Vi hadde ulike drømmer og ambisjonsnivå, for noen av oss så hadde drømmene allerede gått over i frustrasjon og stagnasjon med tanke på de begrensningene som de gamle lokalene tilbød. Vi var liksom de selverklærte rockestjernene som aldri helt hadde slått igjennom.

En ting hadde vi fem eierne til felles, vi var fordømt gode på å drømme. Vi brukte mye tid og ord på å drømme. Tiden var bare så altfor knapp, vi måtte komme opp med en prosjektplan som vi hadde troa på. Vi ble vel aldri helt enig om hva vi var enig om, og outsourcet hele prosjektplanen.

Catch 22-situasjon

Den byggeboomen som hadde ridd Romerike de siste årene, fikk vi smertelig oppleve gikk litt i rykk og

napp. Vi endte opp i et vakuum, hvor det var langt mellom de realistiske prospektene. De gode kortene som vi følte vi satt med på hånden, falmet. Realismen presset etter hvert ut de revitaliserte drømmene våre, nå måtte vi bare ha et lokale, for det «brant under ræva på oss».

Et stort delmål var å kunne ta sommerferie med ei signert kontrakt i hånda og ei forsegla fremtid. Plutselig var vi kommet i en «Catch 22-situasjon», hvor prosjektet valgte oss. Vi endte opp med det desidert dyreste alternativet i Kvartal 33, men med en krem lokalisasjon og ei utforming som virkelig innbød til å drømme.

«Most bang for the buck»

I møtene med byggherrene gikk det omtrent som forventet, fysioterapeuter kan ikke prosjektledelse eller tek-10. I drømme-prosjektet vårt så ville vi ha «mest mulig for pengene» mens byggherrene ville levere «et standard lokale innen fristen». Vi hadde dårlig tid, lyset vårt brant i begge ender.

Via kontaktnettet til Thomas så kom Ståle og Pål inn i bildet. Pål hadde allerede bistått oss ei stund i forhandlingsprosessen med kontraktene og Ståle kunne prosjektledelse, det å snu på krona og å bygge flotte treningssenter. De må få mye av æren for at vi klarte å åpne dørene den 02.01.18.

Inspirerende omgivelser på nye treningsenteret.

Drømmeåpning?

Lite fungerte i lokalene våre i Kvartal 33 i begynnelsen. Vi hadde hatt mer enn nok med å flytte ut av de gamle lokalene, og var drit-fornøyd bare med å ha kommet oss inn i de nye. Vi hadde ikke forestilt oss at vi skulle få så «høye kontorer», hvem brydde seg vel om at det nye treningsutstyret ikke var kommet, at inngangsdøra satt seg fast, at vi knapt hadde varmtvann eller at internett manglet? Pøh, dette var details! Nye LFI Helse & Trening var et faktum, vi var nok for slitne til å innse det den første uka, men vi hadde skapt et fantastisk fysikalske institutt. Vi hadde god grunn til å glise, og det har vi gjort siden.

Vi satser på trening

Vi tror på trening. Vi satser på en aktiv tilnærming i møte med treningskunder og pasientene våre. Klarer vi å realisere den treningssalen som vi har på tegnebrettet, så er det få fysikalske institutter som kan matche oss. Dette er vårt desidert dyreste prosjekt så langt. Ta første steg mot trening hos LFI her.

Vi har ansatt Marit som senterleder og personlig trener for å bedre ivareta alle brukerne våre. Hennes sosiale engasjement og gleden hun formidler i trenings salen bare må oppleves, vi kan trygt si at hun er vår forlengede arm ut mot treningskundene.

Kunnskap og terapeuter

Vi lever i en bransje hvor kunnskap og sannheter er i en rivende utvikling. De største verdiene vi har på LFI Helse & Trening i dag, er terapeutene som jobber der. Et sterkt faglig og kollegialt miljø er det sterkeste kortet vi har på hånden i møte med brukerne våre. Klinikken har aldri hatt flere terapeuter, og aldri før har våre medarbeidere vært bedre faglig kvalifisert.

For at LFI Helse & Trening skal lykkes i fremtidens kunnskapsbaserte samfunn så må vi beholde den faglige sulten og fortsette å lytte til brukerne våre. Om vi blir «flaggskipet» på Romerike gjenstår å se, men vi skal tørre å være forover lent og nyskapende.

Lykkes vi med å skape et godt arbeidsmiljø for terapeutene og et sted pasientene føler seg ivaretatt, så lover dette godt for fremtiden. Kontakt LFI helse og trening her

Som daglig leder ved LFI Helse & Trening så er det en ære å ønske deg velkommen som pasient, treningsmedlem eller bare hvis du er nysgjerrig på oss. Stikk innom da vel www.lfi.no !

Daglig leder

Johann